Zoals aangekondigd zou de laatste ochtendhike van dit jaar een bijzondere worden. Alle 12 deelnemers verzamelen zich bij Bert thuis in Utrecht waar de koffie en oliebollen op ons staan te wachten. Een goeie start. Top geregeld, Bert!

Onze Silvester ochtendhike gaat van ons vertrekpunt naar de Veilinghaven en via een andere route weer terug. De totale afstand is ongeveer 9 á 10 kilometer.

Als een professionele stadsgids neemt Evert ons mee langs tal van highlights in de stad Utrecht:  de recent herbouwde stadskraan aan de Weerdsingel. De Weerdsluis, het beginpunt van de Utrechtse Vecht, De Oude Gracht, het Stadhuis, de Dom natuurlijk en het Paushuis. Ook komen de Monopoly-straten Neude, Vreeburg en Biltstraat voorbij. Bij diverse punten weet hij een aantal historische feiten te noemen. Erg leuk.

In de Veilinghaven liggen 14 historische schepen. Evert heeft een bewoner van één van de schepen, Annemarie Gunnink, bereid gevonden om ons op haar schip te ontvangen en om een rondleiding in het haventje te geven. Bijzonder om haar verhaal over het schip en de haventje te horen. We mogen met z’n twaalven binnen in het schip kijken. Indrukwekkend is om te zien hoe zij met haar gezin op deze oude Tjalk leven.

Op het moment dat we beginnen met de terugtocht, begint het te regenen en niet zo zacht ook. Dikke plensbuien! Even later wordt het weer droog en genieten we van ons laatste stuk door de Domstad. Al met al een hele leuke uitsmijter van een mooi wandeljaar!

Bekijk hier de wandeling op Strava.

Ochtendhike Silvester, Utrecht-stad, zaterdag 31 december 2022
Tagged on:         

One thought on “Ochtendhike Silvester, Utrecht-stad, zaterdag 31 december 2022

  • 31 december 2022 at 15:34
    Permalink

    Fijn mannen dat de laatste dit jaar zo geslaagd was. Mooie reportage en foto’s hoor. Alle zegen en goeds voor het nieuwe jaar toegewenst. Dat we nog mooie tochten met elkaar mogen maken.
    Walter
    Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *