De eerste ochtendhike van 2023 is een feit: het Laarzenpad vlakbij het Naardermeer.

Het begon fris en grijs maar eenmaal aangekomen op de parkeerplaats bij Gasterij Stadzicht brak het zonnetje door ! Wat een cadeautje: blauwe lucht, de weerspiegelingen in het water, de zon op het riet, fluitende vogeltjes, zowaar een beetje lentegevoel. En dat eind januari.

Na een goeie bak koffie met appeltaart, begonnen we aan onze wandeling over het Laarzenpad. Het eerste stuk lopen we over vlonders dwars door het moerasbos. Heel wat kilometermeters planken zijn hier neergelegd om droge voeten te houden. We wijken iets van de route af om vanuit een vogelhut een blik te werpen op het meer Wijde Blik. Het is rustig op het meer, er zijn weinig vogels.

We vervolgen de route en al snel wordt duidelijk waarom dit een laarzenpad is. We zakken tot onze enkels in de modder. Verderop bereiken we het vogelkijkscherm De Bovenmeent en kijken we uit over een ander meer. Ook hier weinig vogels. Het 2e deel van de route lopen we over een stuk verharde weg. We spotten onderweg een enkel reetje in het weiland. 

Heel bijzonder, deze mooie wandeling, zo vlakbij de A1. Leuk om dit pareltje ontdekt te hebben. Vanaf Stadzicht kun je ook een rondje Naardermeer lopen (19 km). Het was weer genieten, een mooie start van dit nieuwe jaar. 

De route is hier via Strava te bekijken.

Ochtendhike Laarzenpad-Naardermeer, zaterdag 28 januari 2023
Tagged on:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *