Voor deze ochtendhike moesten we een behoorlijk stuk rijden, maar wat was het de moeite waard…..We kijken terug op een fantastische dag. 

Om 10.30 uur waren alle 9 deelnemers present en zaten we aan de koffie in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Het is leuk om elkaar weer te zien en te horen hoe het met iedereen gaat.

Evert, onze navigator, had de bestaande ANWB-wandeling van 13 kilometer verlengd tot 20 kilometer waardoor we een groot deel van de Sallandse Heuvelrug hebben verkend. De weersvooruitzichten waren goed maar kort na vertrek werden we toch nog getrakteerd op een lichte hagelbui. Het mocht geen naam hebben: snel werd het droog, de hemel trok open en de zon begon te schijnen. Prachtig!

Fris was het wel dus had Aad besloten om korte pauzes te houden waardoor we niet teveel zouden afkoelen. De pas zat er direct stevig in, achteraf blijkt de gemiddelde snelheid incl. pauzes op 4,6 km/uur te liggen. De wandeling zelf doet zijn naam zeker eer aan: een robuust, glooiend landschap met verbazingwekkend mooie vergezichten en pittige zandpaadjes die over de uitgestrekte hei slingeren. De wandeling gaat volledig over onverharde paden. We genieten ervan maar ook van de onderlinge gesprekken en de kameraadschap. De kilometers vliegen ongemerkt onder onze voeten door …..

We eindigen de daghike bij Restaurant De Sallandse Berg waar we een zeer gevarieerde all inclusive maaltijd gebruiken. Een heerlijke en gezellige afsluiting van een prachtige dag. 

Hier de link naar de route via Strava.

Daghike Rollende Heuvels – Nijverdal, zaterdag 25 februari 2023
Tagged on:                     

One thought on “Daghike Rollende Heuvels – Nijverdal, zaterdag 25 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *