Beste (wandel)vrienden,

Deze maand mochten mijn vrouw en ik Cyprus bezoeken en mijn pelgrimage naar Jeruzalem voortzetten. Al eerder schreef ik hier over Het Pelgrimspad, de Via Monastica, de Voie Verte Trans-Ardennes, de Via Campaniensis, de Via Francigena, de Via Egnatia en de Sufi -en St. Paultrail. Dit keer een kort verslag van de ‘European Long Distance Path E4’.

Het Europese langeafstandspad E4 of gewoon de E4 is één van de Europese langeafstandspaden. Beginnend in Tarifa Andalusië, gelegen aan het zuidelijkste uiteinde van het Iberisch schiereiland, aan de overkant van de Straat van Gibraltar tegenover Marokko, gaat het verder door Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Griekenland om te eindigen in Cyprus. Het bezoekt ook het Griekse eiland Kreta. Het is meer dan 10.000 kilometer lang, maar de route door Roemenië en een deel van Bulgarije ligt nog niet helemaal vast. Er is een alternatieve route door Servië in plaats van Roemenië uitgestippeld.

Klik op de foto voor een vergroting

We hadden ons voorgenomen om op dit eiland delen van de E4 te bewandelen en van Paphos in het westen naar Salamis (Ancient City) in het oosten te reizen. Verder wilden we diverse plaatsen bezoeken waar de Apostel Paulus ook was geweest. Naast stukjes van deze route hebben we ook drie rondwandelingen gemaakt. Van twee, één in het Paphos Forest vlakbij Mt. Olympus en de ander rondom het Zoutmeer bij Larnaca, heb ik de routes vastgelegd in SportsTracker. Voor een overzicht kun je op de links hieronder klikken. 

Salt Lake Hiking Trail and E4 – Larnaca Cyprus
Mountain Hike – Pedoulas Cyprus

Hieronder een aantal foto’s voor een impressie van de wandelingen. Zo de Here wil hopen we volgende maand mijn pelgrimage naar Jeuruzalem in Israël af te ronden met een hike van Ceasarea naar Jeruzalem. Dit beloofd voor ons ook weer een bijzondere reis te worden.

Bedankt voor het volgen van mijn reis en misschien tot hikes op één van onze wandelingen bij Hiker Online.

Walter

Voor meer info en foto’s kun je ook mijn blog bezoeken:

https://vanderwolf.wordpress.com/

‘European Long Distance Path E4’, van Paphos naar Salamis
Tagged on:                                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *