Beste wandelvrienden,

Op mijn weg naar het oosten volg ik diverse delen van oude pelgrimsroutes. Ik schreef hier al eerder over Het Pelgrimspad, de Via Monastica, de Voie Verte Trans-Ardennes, de Via Campaniensis en dan nu een kort verslag van de Via Francigena.

De Via Francigena is een oude pelgrimsroute die loopt van Canterbury naar Rome, en onderweg Frankrijk, Zwitserland en Italië aandoet. Deze route is beschreven door een Engelse aartsbisschop Siegeric in het jaar 990. De uiteindelijke aankomst is aan het Vaticaan in Rome. Deze route is in 2004 door de Raad van Europa uitgeroepen tot een Belangrijke Culturele Route (bron: Wikipedia).

Deze maand mocht ik mijn reis in Italië afsluiten door mijn tocht met de auto in Bari te beëindigen. Het plan is, zo de Here wil en mijn gezondheid het toelaat, de volgende keer in Bari te beginnen met een oversteek met de boot naar Durrës in Albanië. Vandaar ben ik van plan een volgende pelgrimsroute te volgen met als einddoel Istanboel in Turkije.

Van de Francigena route hieronder een overzicht en daaronder wat foto’s voor een impressie van de route die ik tot Pontremoli heb gelopen. Rome en Bari heb ik om gezondheidsredenen met de auto bezocht. Voor een kort verslag van de reis, de foto’s en de route die ik gevolgd heb kun je ook mijn blog bezoeken.

Tot hikes!

‘Via Francigena’, de brug van Engeland naar Italië
Tagged on:                                                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *