Onderweg naar Santpoort regende het licht. Het was grijs, een beetje triest weer.

Vlak voor tienen kwamen we aan bij Brasserie Hoeve Duin en Kruidberg, die net openging. Zo, eerst koffie! We zijn met een klein groepje vandaag, de echte diehards 😉 ….

Onze wandeling gaat door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. We vangen de laatste spetters op maar snel wordt het droog en gaat het zonnetje licht schijnen. Heerlijk! We missen bijna een roedel van 8 herten omdat ze wegvallen in het landschap vanwege hun prachtige schutkleur.

Aad is regelmatig in dit gebied geweest en kan ons het nodige over de omgeving vertellen. Onderweg komen we slierten wandelaars tegen. Waarschijnlijk is er vandaag een georganiseerde wandeltocht door dit gebied. De paden zijn bijna allemaal onverhard, heuveltje op, heuveltje af. De hoge flatgebouwen die we op afstand zien liggen, liggen in IJmuiden. Verderop rookt de pijp van Tata Steel.

Het gebied kent de nodige WW2 historie. Zo passeren we onderweg de tankgracht die aangelegd is door de Duitsers (onderdeel van de Atlantikwall). Aad neemt ons mee, een stukje van de route af, om te genieten van het uitzicht op de Brederodeberg, het hoogste punt in het Nationaal Park (45 meter). Ook zien we het kopje van Bloemendaal (duintop op 43 meter hoogte). 

Verderop spotten we een aantal Schotse hooglander. Het blijven indrukwekkende beesten om van zo dichtbij te zien. Helaas zien we geen Konikpaarden. De wandeling is gemakkelijk te lopen via de zwarte markering. Voor de zekerheid hadden we de route ook op ons Garmin horloge gezet.

Het was heerlijk om zo weer de zaterdag te beginnen. Moe maar voldaan rijden we naar huis om verder van het weekend te genieten.

Klik hier om de route via Strava te bekijken.

Ochtendhike Konikroute – N.P. Zuid-Kennemerland, zaterdag 25 maart 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *