Beste (wandel)vrienden,

Deze maand mocht ik mijn pelgrimage naar Jeruzalem besluiten met het bewandelen van delen van 3 Lange Afstands Wandelingen in Israel. Mijn vrouw en dochter vergezelden mij op deze reis. Al eerder schreef ik hier over Het Pelgrimspad, de Via Monastica, de Voie Verte Trans-Ardennes, de Via Campaniensis, de Via Francigena, de Via Egnatia, de Sufi -en St. Paultrail en de European Long Distance Path E4. Dit keer een kort verslag van de ‘Israël National Trail, de ‘Jerusalem Trail’ en de ‘Jesus Trail’.

De Israel National Trail, (Hebreeuws: שביל ישראל, Shvil Yisrael) is een wandelpad dat Israël doorkruist tussen de zuidelijke en noordelijke grens, door een breed scala aan landschappen, een rijke verscheidenheid aan flora en fauna en een diversiteit aan culturen. Door hevige regenval konden we ons geplande stuk van Tel-Aviv naar Jeruzalem niet lopen en hebben we ons plan aan moeten passen en andere delen van de INT gelopen.

Het pad strekt zich uit van Kibbutz Dan, vlakbij de grens tussen Israël en Libanon, naar Eilat aan de Golf van Aqaba. Het werd door National Geographic genoemd als een van de 20 beste “epische wandelroutes” ter wereld. De INT is ongeveer 1100 km lang. De exacte lengte verandert periodiek omdat het Israel Trails Committee kleine wijzigingen aanbrengt in de route op verschillende locaties.

De Jerusalem Trail, (Hebreeuws: שביל ירושלים, Shvil Yerushalaim) is een wandel- en fietspad dat de Israel National Trail verlengt tot in Jeruzalem. Het parcours, in 2006 voor het publiek geopend, is bijna een compleet circuit. Het kan worden uitgebreid tot een volledige lus door de Israel National Trail-markeringen te volgen. De lengte is ongeveer 42 km.

Het pad is gemarkeerd met een gouden lijn tussen twee blauwe lijnen en duurt gemiddeld twee dagen. Het pad combineert culturele en historische plaatsen met nationale parken rond Jeruzalem. Het pad passeert vele musea, de Knesset, de Stad van David, de Mahane Yehuda-markt, Sataf en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

Als laatste hebben we vanaf Nazareth een stuk van de Jesus Trail gelopen. De wandelroute (Hebreeuws: שביל ישו, Sh’víl Yeshú) is een 65 km lange wandel- en pelgrimsroute in de regio Galilea in Israël die de route volgt die Jezus mogelijk heeft gelopen en die vele plaatsen uit zijn leven en bediening met elkaar verbindt. Het grootste deel van het pad begint in Nazareth en gaat door Sepphoris, Cana (Kafr Kanna), de Hoorns van Hattin, de berg Arbel Cliffs, het Meer van Galilea, Kafarnaüm, Tabgha en de Berg der Zaligsprekingen. Een alternatieve retourroute loopt langs Tiberias, de rivier de Jordaan, de berg Tabor en de berg Precipice.

Het pad is in 2007 opgericht door twee wandelliefhebbers, Maoz Inon, een Joods-Israëlische ondernemer die hostels en pensions in Israël heeft gevestigd, en David Landis, een christen-Amerikaanse wandelspecialist. De daadwerkelijke markering van het pad vond plaats in 2008. Het wordt momenteel grotendeels beheerd en gepromoot door het werk van vrijwilligers en is een project zonder winstoogmerk.

Vanaf nu begint, zo de Here wil, deel 2 van mijn pelgrimage naar Jeruzalem. Deze wandeltocht zal weer van Amsterdam naar Jeruzalem lopen alleen zal ik dit keer gebruik maken van andere lange afstandspaden. Ook daarvan hoop ik hier verslag te doen. Hieronder een aantal foto’s voor een impressie van de wandelingen. Bedankt voor het volgen van mijn reis en misschien tot hikes op één van onze wandelingen bij Hiker Online.

Walter

Voor meer info en foto’s kun je ook mijn blog bezoeken:

https://vanderwolf.wordpress.com/

‘Israel National Trail’ en ‘Jerusalem Trail’, van Ceasarea naar de Klaagmuur in Jeruzalem
Tagged on:                                             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *