We hebben er lang op moeten wachten maar daar was -ie dan vanochtend: de zon! Een heerlijke lentedag vandaag. Het was dan ook goed toeven in het Zuid-Hollandse landschap bij Woerdens Verlaat.

We starten onze ochtendhike op de parkeerplaats bij de brug in Woerdens Verlaat. Een bakkie uit de kofferbak ontbrak ook dit keer niet. Jan, één van de zes deelnemers, kent de omgeving op zijn duimpje en hij leidt de wandeling van vanochtend.

We wandelen over de sluis richting natuurgebied Lusthof De Haeck. We beklimmen uitkijktoren De Haeck en zien in de verte het dorpje Noorden liggen. Veel water en rietkragen, zover ons oog kan zien. In natuurgebied De Haeck voert een leuk smal pad ons langs bomen, kleurrijke mossen, paddenstoelen en over bruggetjes. Ondertussen worden we getrakteerd op prachtige doorkijkjes over de vennetjes.

We stoppen regelmatig om de omgeving te bekijken, leuke feitjes uit te wisselen en te genieten van het heerlijke lenteweer.

Vlak voor het einde passeren we Snackkar De Haeck. Het is te verleidelijk om niet even te stoppen voor een lekkere versnapering dus strijken we neer op het terras. Na een korte pitstop vervolgen we de route en na 1 kilometer zijn weer bij ons vertrekpunt.

Het was weer een geslaagde ochtendhike. Leuk om elkaar weer te ontmoeten en te genieten van een prachtige wandeling. Tot de volgende ochtendhike, de laatste zaterdag van mei. Ga je mee?

De wandeling is hier via Sportstracker te bekijken.

Ochtendhike Woerdense Verlaat, zaterdag 29 april 2023
Tagged on:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *