Vlakbij huis ligt de Demmerik polder. Ik mag er altijd graag wandelen (en ook fietsen trouwens). Ondanks de dreiging van wat regenbuien trok ik er vanmiddag toch op uit voor deze wandeling. Sinds mijn hielspoorblessure loop ik een stuk minder en was daarom wel benieuwd hoe het vanmiddag zou gaan. De route is ongeveer 12 kilometer dus een mooie test.

Ik parkeer de auto bij het Oude Spoorhuis in Vinkeveen en start de wandeling aan de overkant van de weg. Het eerste gedeelte, langs de volkstuintjes en daarna, is het Bello pad, de oude spoorbaan waar tussen 1915 en 1950 goederentreinen reden richting de stations van Vinkeveen en Wilnis. Halverwege de Spoordijk duikt een hond het water in, de stok achterna die haar baasje heeft gegooid. De eigenaresse vertelt me dat haar hond gek is van water, maakt niet uit hoe koud het is. Leuk om te zien. Aan het einde van de Spoordijk sla ik rechtsaf en houd na 200 meter links aan het wandelpad op. Een prachtig pad, liggend tussen oude knotwilgen, dwars de weilanden. Aan het einde van het pad sla ik linksaf richting de Ter Aarse Zuwe en sla na enkele kilometers rechtsaf richting het recreatiegebied Bosdijk, een leuk natuurgebied waar je heerlijk kunt vissen en recreëren. Het weer is veranderlijk. Als de zon schijnt, kan de jas uit, maar als de zon weggaat is en het regent, gaat de jas weer aan. Echt een Hollands weertje.

Van Bosdijk naar de Veenkade is een mooi stuk. Ook hier loopt je beschut over een groen pad tussen de knotwilgen. Aan het einde van de Veenkade ga ik rechtsaf de Korenmolenweg op. Dit is wat een saai stuk over het fietspad. Aan de Korenmolenweg ligt het Donkereinse Bos, ook dit een stukje recreatiegebied waar veel wordt gevist. Om de wandeling niet langer te maken dan de 12 kilometer sla ik rechtsaf het Donkereind op, richting mijn startpunt. Hier doemt een prachtige (dubbele) regenboog voor mij op. Altijd de moeite waard om even vast te leggen.

Ik arriveer weer bij het Oude Spoorhuis. De hiel heeft zich goed gehouden. Het was weer genieten van een mooi stukje Nederland zo dicht bij huis.

Demmerik Polder, zondag 15 oktober 2023
Tagged on:                         

2 thoughts on “Demmerik Polder, zondag 15 oktober 2023

  • 18 oktober 2023 at 07:17
    Permalink

    Bemoedigend broer, en mooie foto’s ook. Vooral die regenboog is altijd net weer even de finishing touch aan zo’n uitje. Dichter bij God’s belofte in het OT kun je bijna niet komen … 😉

  • 10 november 2023 at 11:10
    Permalink

    Mooi gezegd broeder, God is goed en trouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *