Het was een bijzondere hike vanochtend ….

Al koffiedrinkend op de parkeerplaats, wachtend op nog enkele mannen, meldden er zich ineens drie enthousiaste dames. ”We komen voor de wandeling, de Trage Tocht”. Grote vraagtekens in onze ogen …. ”Ja, de wandeling van Hiker Online. Staat op Facebook en in de lokale krant”. De vraagtekens werden steeds groter. Facebook zou kunnen, maar adverteren in de lokale krant?? Onze reactie was dat dit toch echt een misverstand moest zijn, want we zijn immers een wandelclub voor mannen. Al snel werd de aankondiging op Facebook getoond en inderdaad, nergens een vermelding dat het alleen voor mannen zou zijn 😉 Dus ja, wat doen je dan? De dames uiteraard gewoon meenemen. Gezellig!

We starten de wandeling bij Café Custwijk, midden in het dorp Driebruggen. Achter het café lopen we via het Wierickepad richting het kanaal de Enkele Wiericke. We stoppen bij de 8 meter hoge uitkijktoren De Wierickewachter en genieten van de mooie vergezichten. We slaan rechtsaf de (drassige) Prinsendijk op en slaan linksaf naar de Kippenkade. Dit is een erg leuk smal paadje tussen de plassen en de weilanden door met links en rechts huisjes aan de Reeuwijkse plassen. Halverwege passeren we het Lancaster monument. Een historische plek waar in 1943 een Lancaster uit de lucht is geschoten waarbij 7 bemanningsleden zijn omgekomen. We vervolgen de route en lopen door het buurtschap Oukoop. Iets verderop slaan we linksaf en lopen het weiland in, richting de prachtige Oukoopse Molen. De wipwatermolen heeft hier vanaf 1609 de polder Negenviertel drooggemalen. Een mooie plek voor een groepsfoto waar we dankbaar gebruik van maken.

We slaan rechtsaf en lopen langs de Put van Kruijt, een particulier natuurgebiedje. We blijven langs de Enkele Wiericke lopen totdat we de Dubbele Wiericke bereiken. Het is fris maar het zonnetje schijnt, ideaal wandelweer. Ruik ik daar de lente? Het is gezellig met de dames, veel om over te praten als je elkaar niet kent. Over de dijk lopen we weer richting het dorp Driebruggen. Via een smal paadje wat vlak langs de huizen loopt, arriveren we in Driebruggen.  Aangekomen bij Café Custwijk, genieten we nog even na met een koffie met appelgebak.

Het was weer een erg leuke wandeling met onverwachts leuk gezelschap. Sorry dames, Hiker Online blijft toch echt alleen voor mannen, maar we vonden het erg leuk dat jullie erbij waren !

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van zo’n 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Verslag: Ochtendhike Driebruggen Trage Tocht, zaterdag 27 januari 2024
Tagged on:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *