De laatste hike van het jaar: een urban hike door de stad Rotterdam. Onder begeleiding van Cees en Guido, beide met een groot hart voor de stad, worden we als groep op sleeptouw genomen.

Twaalf deelnemers waren er. We starten om 10.00 uur met koffie en praten wat bij in een café op de Binnenrotte. We liepen als eerste langs de bekende kubuswoningen en vervolgens via de Willemsbrug naar Rotterdam Zuid. Via hotel New York en de gebouwen van de Holland Amerika Lijn kwamen we bij de passagiersboot De Rotterdam, wat nu een hotel is. In Katendrecht, na 7 kilometers, pauzeerden we in een lunchroom voor koffie met gebak. Hierna liepen we via de Erasmusbrug naar het Museumpark, waar we uitgebreid verslag kregen van Guido en Cees over het Depot van Museum Boijmans Van Beuningen, een uniek gebouw met 3.000 spiegels en veel kunst etc. Via de Markthal kwamen we weer terug op de Blaak en zat de wandeling erop. Al met al liepen we een kleine 15 kilometers dit keer. 

Het was een mooie  afsluiting van dit Hiker Online jaar. Tot in het nieuwe jaar!

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van zo’n 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Oudjaar Ochtendhike Rotterdam, zaterdag 30 december 2023
Tagged on:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *