De hele week had het veel geregend maar zaterdagochtend was het dan toch eindelijk droog. Gelukkig, want onze ochtendhike bij Muiden stond gepland. 

We verzamelen om 9.30 uur op de grote parkeerplaats bij de Maxis. Er zijn 7 deelnemers dit keer. Het eerste stuk van de wandeling is een wat saai recht stuk, parallel aan de A1 richting het dorp Muiden. Na ca. 2 kilometer bereiken we de rand van Muiden en lopen we via het Kruitpad richting het centrum. We komen bij de Grote Zeesluis gebouwd in 1673, welke het land beschermt tegen hoog water uit het IJmeer (vroeger de Zuiderzee). 

Ondanks dat we nog meer net onderweg zijn, beslissen we een bakkie koffie te doen bij Café Graaf Floris V nabij de sluis. Het is leuk om elkaar weer te ontmoeten en we praatten gezellig wat bij. We vervolgen onze wandeling richting de Westzeedijk. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het Muiderslot. Aan de dijk ligt ook de Westbatterij, een torenfort uit 1852, tegenwoordig het onderkomen van een groep zeeverkenners.

We blijven de dijk volgen en zien in de verte het eiland Pampus liggen. Aan de linkerkant van de dijk worden er volop grote luxe huizen gebouwd. Het onverharde pad op de dijk is modderig dus beslissen we over het verharde fietspad te lopen. Het is hier wel uitkijken geblazen met de recreatiefietsers. Na enkele kilometers over de dijk naderen we weer de parkeerplaats bij Maxis. Aan de oever van het IJmeer ontmoeten we enkele vogelaars, die een glimp proberen op te vangen van een zeearend, die op één van eilanden lijkt te zitten.

Na zo’n 8 kilometer zijn we weer bij de auto. Het was een lekkere frisse wandeling maar we hebben het drooggehouden. Tot de volgende hike!

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van zo’n 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Groote Zeesluis Rondje vanuit Muiden, zaterdag 24 februari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *