Het was grauw en grijs maar dat mocht de pret niet drukken. De ochtendhike van deze maand bracht ons vanochtend naar Alphen aan den Rijn. Hier maakten we een leuke recreatieve wandeling langs en om de Kromme Aar en de Zegerplas.

Om 9.30 uur verzamelen we op de parkeerplaats Kabouterbos-Heempark en doen een ‘bakkie uit de kofferbak’. Er zijn 6 deelnemers vanochtend. Ook mochten we weer een nieuwe deelnemer ontmoeten, altijd leuk!

Het eerste stuk van de wandeling is langs het veenriviertje De Kromme Aar. We lopen over het Ooievaarspad en zien al snel waarom dit pad zo heet. Aan de linkerkant zit een ooievaar hoog op het nest. Ondanks het trieste weer is het duidelijk lente: frisse groene kleuren en alles begint weer te groeien en bloeien. Prachtig!

Vervolgens lopen we een stuk over het golfterrein van Golfclub Zeegersloot. Slechts enkele golfers wagen zich aan een baantje met dit weer. Het 2e deel van de wandeling gaat rondom de Zegerplas. Diverse strandjes zijn er aan deze plas aangelegd, er is zelfs een speciaal hondenstrandje. Ook zit er op diverse punten een horeca gelegenheid. Bij Wet ‘n Wild strijken we neer voor een lekker kopje koffie of thee. 

De laatste twee kilometers lopen we langs de plas. Na een kleine 8 kilometer zit het er weer op. Heerlijk om zo de zaterdag te beginnen.

Wil je ook een keer mee, houd dan deze website in de gaten en kijk bij Aankondigingen. In de maand april hopen we gaan wandelen bij Schalkwijk. Tot hikes!

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van zo’n 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Zegerplas en Kromme Aar, zaterdag 30 maart 2024
Tagged on:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *