Door Aad Passchier

Op de afgesproken tijd begonnen we aan onze wandeling vanaf de parkeerplaats bij Intratuin. We waren vandaag met z’n vijven.

Al snel kwamen we op de Kromme Rade, het natuuroord de Vuntus, een prachtig stiltegebied, met aan de linkerkant uitzicht op de Vuntus, de meest stille van de Loosdrechtse Plassen en uitzicht op Oud Loosdrecht, een dorpje in de gemeente Loenen met 1.720 inwoners. Aan het einde van dit pad sloegen we rechtsaf het Moleneind op richting Kortenhoef, waar we nog even konden genieten van de Wijden Blik, de grootste, diepste en meest weidse plas van de Vechtplassen.

In het dorp Kortenhoef hielden we een korte pauze om vervolgens via het Oppad weer de natuur in te lopen. Een prachtig mooi stuk, dwars door de natuur, onderdeel van het Floris V-wandelpad. Hier moest door hoog gras en weilanden geploeterd worden.

Al met al wat het weer een geslaagde ochtendhike. Tot de volgende!

Verslag: Ochtendhike Kromme Rade – Oud Loosdrecht, zaterdag 29 juni 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *