Op deze individuele reis (via Siegurd.nl) stond het beklimmen van diverse munro’s centraal. Een munro is een Schotse berg met een hoogte die minstens 3000 voet ofwel 914,4 meter bedraagt. Deze bergen ontlenen hun naam aan Sir Hugh Munro (1856–1919), die in 1891 als eerste een complete lijst van deze bergen, bekend als ‘Munro’s Tables’ opstelde. De huidige lijst van de Scottish Mountaineering Club telt 284 munro’s.

Voor meer info over de highlands en het beklimmen van munro’s kun je ook de Walk Highlands site bezoeken. Het was een prachtige reis en een aanrader voor iedereen die van een uitdaging houdt en die het leuk vindt om in het wild te kamperen. De volgende munro’s heb ik beklommen:

Bynack More, 1090 meter
Geal Charn, 926 meter
Mount Keen, 939 meter
Ben Chonzie, 931 meter

Hieronder volgen van de beklimming van 2 van de 4 munro’s de routes, een compleet videoverslag en daaronder de foto’s van de gehele reis. Graag wil ik mijn dank uitspreken aan alle bijdragers van de foto’s en video’s. Ik heb geprobeerd een verzameling van de mooiste foto’s te maken. Hierbij ook een link naar het Instagram account van Steven Dankers die werkelijk prachtige foto’s maakt van zijn trips in binnen -en buitenland.

Mount Keen

Donderdag 13 juli (deel 1)
Parkeerplaats – The Forest of Glen Tanar (Half Way Hut)

Vrijdag 14 juli (deel 2)
Half Way Hut – Mount Keen

Ben Chonzie

Zondag 16 juli
Loch Turret – Ben Chonzie

Een videoverslag

De foto’s

Highlands, Schotland, 8-18 juli 2017
Tagged on:                     

3 thoughts on “Highlands, Schotland, 8-18 juli 2017

 • 1 augustus 2017 at 03:08
  Permalink

  super Walter
  Ik kon met mijn gps gegevens niet zoveel
  Was het filmpje bovenop bij de halfway hut niet goed genoeg op groot scherm? Het gaf leuk weer hoe we daar bivakkeerden
  Leuk dat mijn thee op mount Keen er ook op staat (mijn enige munro (maar wel met volle bepakking)

 • 1 augustus 2017 at 17:41
  Permalink

  Hoi Arie,
  Ik moet daar nog even naar kijken naar dat filmpje. Het waren er ook zoveel … 🙂
  Kan best zijn dat ik hem er nog tussen voeg. Gaat de komende dagen echter niet lukken. Maar komt goed.
  Hartelijke groet,
  W.

 • 11 augustus 2017 at 10:58
  Permalink

  Hoi Arie,
  Heb nog even naar dat filmpje gekeken. Die is w.s. in de digitale prullenbak beland. Heb alleen de filmpjes nog liggen die er nu op staan. Kun je mij hem nog even mailen? Dan zet ik hem er nog tussen.
  Groet,
  W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *