We ontmoeten elkaar op parkeerterrein Zuidduinen en lopen naar Strandhuys Katwijk. Een leuke en gezellige plek voor een kop koffie. De koffie smaakt goed. Een 2e kopje koffie is verleidelijk maar slaan we af want er moet ook nog gewandeld worden…..

De wandeling van vandaag bestaat uit een Boswachterspad van Staatsbosbeheer die we een klein beetje hebben aangepast zodat we ook een stuk over het strand lopen. Het is nog rustig rond 9.30 uur maar gezien het mooie weer zal het snel drukker worden in Katwijk aan Zee.

Het waait stevig maar het is heerlijk wandelweer. Het is een graad of 15 maar uit de wind en in de zon voelt het ruim 20. Lekker! We lopen het duingebied in en het valt direct op hoe mooi en afwisselend de natuur hier is. We beklimmen het uitkijkpunt Vlaggeduin en genieten van de het mooie uitzicht op de omgeving. Het is helder weer dus er valt veel te zien.

De route loopt hoofdzakelijk over een schelpenpad. Al keuvelend en genietend van de natuur, schieten de kilometers onder onze voeten door. Het laatste stuk over het strand is schitterend. De blauwe lucht en wolken maken het plaatje compleet. Een goeie start van de zaterdag, genieten. Tot de volgende ochtendhike, dan gaan we naar Marken.

De wandeling is hier te bekijken.

De ochtendhike is een maandelijks terugkerende hike. Elke laatste zaterdagochtend van de maand ontmoeten we elkaar voor een wandeling van maximaal 8 kilometer. Je bent van harte welkom.

Ochtendhike Boswachterspad Kattukse duinroute/Duinroos – Katwijk aan Zee, zaterdag 28 mei 2022
Tagged on:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *