Arno en Monique hadden ons uitgenodigd om vandaag samen het Fortenpad te gaan lopen. Een wandeling van ruim 8 kilometer met daarin twee hergebruikte forten: Fort aan de Drecht en Fort De Kwakel. Beide maken deel uit van de Stelling van Amsterdam. Een 123 km lange verdedigingslinie rond Amsterdam aangelegd rond 1900. Beide forten staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en de monumentenlijst van de provincie Noord-Holland.

Vanaf de parkeerplaats lopen we over de Vuurlinie richting het dorp De Kwakel. We lopen over de dijk dus lekker door de blubber. Doordat we een verkeerde afslag namen, mistten we Fort De Kwakel en door de dichte mist was het vanaf een afstand helaas niet meer te zien. Jammer! Via de Drechtdijk lopen we richting Uithoorn. Werden we vorige week tijdens onze Liniepad wandeling hartelijk ontvangen in Fort bij Nigtevegt, vandaag was dit het geval in Fort aan de Drecht in Uithoorn. Fred van Wijngenootschap Vinocerf nodigde ons vriendelijk uit om een kijkje in het fort te nemen. Erg leuk. Naast Vinocerf zit in het fort o.a. een pannenkoekenrestaurant maar deze was (uiteraard) vanwege corona gesloten. Helaas geen koffie dit keer.

Het was grijs en grauw weer zoals je op de foto’s ziet, maar dit mocht de pret niet drukken. Het was weer heerlijk om er uit te zijn. En een mooie stukje historie die verdedigingsring. Misschien toch maar eens alle forten (46) van de Stelling van Amsterdam gaan bekijken……mooi doel voor 2021!

Hierbij de link naar de route via Sportstracker.

Fortenpad, zaterdag 2 januari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.